حسن محمدی
#بودجه سال۱۴۰۰
با سلام
بر خلاف روال جاری سالیان گذشته که رئیس جمهور دولت موظف به حضور در صحن علنی مجلس جهت تحویل لایحه بودجه سالیان به مجلس شورای اسلامی است.جناب آقای روحانی به بهانه شیوع ویروس کرونا از حضور در صحن مجلس شورای اسلامی و در جمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی خود داری کردند .
ایشان میبایست از لایحه بودجه سال ۱۴۰۰که تدوین شده و در دولت مصوب شده ،در محل و در حضور نمایندگان و رسانه ها از آن دفاع میکرد
ولی متاسفانه به بهانه ترس از کرونا این دو موضوع مهم صورت نگرفت و حرف و حدیث هایی هم به دنبال داشت .
تحلیل های مختلفی در این خصوص وجود دارد .
#بی توجهی به مسائل کشور در سال ۱۴۰۰که دخل و خرج و مشکلات آن دامن گیر دولت بعدی می گردد.
#به چالش کشیدن نظام با بودجه ریزی ناصحیح و افزایش لجام گسیخته تورم و بیکاری و محکوم کردن مجلس و دولت آینده به بی کفایتی و عدم کارایی
#خوشبینی بیش از اندازه به روی مار آمدن جو بایدن. در رأس دولت ایالات متحده آمریکا و خوشبینی به مذاکره و رفع تحریمها و بازگشت آمریکا به برجام .
با توجه به تحلیل های موجود که نظر شخصی بنده است پیش بینی بر این است که کلیات بودجه در صحن مجلس شورای اسلامی رای نیاورد و برای اصلاحات مورد نظر مجلس شورای اسلامی به دولت بازگردانده شود
یا اینکه اصلاحات اساسی توسط مجلس شورای در بودجه سال آینده اعمال شود که معیشت مردم و عدم کسری بودجه و وضعیت منابع در آمدی از فروش نفت از مهمترین آن خواهد بود.
&در برسی وضعیت درآمد و هزینه های دولت در هشت ماهه سال ۱۳۹۹نتایجی که بدست آمده و موجب ایجاد مشکلات معیشتی و تورمی شده است را که از دیوان محاسبات کشور استخراج شده است بصورت نمونه حضورتان ارایه میکنم .
بر اساس گزارش دیوان محاسبات کشور، در 8 ماهه نخست سال جاری مجموع درآمد وصولی دولت 328 هزار میلیارد تومان شده است که 169 هزار میلیارد تومان از محل درآمدها، 7 هزار میلیارد تومان از محل واگذاری داراییهای سرمایهای و 152 هزار میلیارد تومان هم از محل واگذاری داراییهای مالی بوده است. این در حالی است که قرار بود از محل واگذاری داراییهای سرمایهای یعنی فروش نفت، 107 هزار میلیارد تومان درآمد کسب شود که 100 هزار میلیارد تومان آن محقق نشد. مضاف بر این، دولت در 8 ماهه امسال 328 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده که مجموع هزینههای دولت در این مدت 353 هزار میلیارد تومان بوده است، یعنی کسری 25 هزار میلیارد تومانی.
اولین نکتهای که میتوان از گزارش 8 ماهه برداشت کرد، این است که از 107 هزار میلیارد تومان نفتی که تنها 7 هزار میلیارد آن تحقق پیدا کرده است، چگونه میتوانیم در سال 1400 از نفت و مشتقات آن 228 هزار میلیارد تومان درآمد به دست آوریم که دچار کسری بودجه مزمن نشویم؟ 2- در بودجه باید اعداد و ارقام بهصورت واقعی بسته شود تا امکان تحقق آنها فیالواقع وجود داشته باشد، اما متأسفانه غالباً شاهد این واقعیت هستیم که اعداد ارائه شده در بودجهها واقعی نیستند. در این راستا باید اذعان کرد اعداد و ارقام ارائه شده در بودجه بسیار مهم بوده و در زندگی مردم ایران تأثیرگذار و نقش حیاتی را بازی میکند که درمان بیماریهای اقتصاد ایران ازجمله؛ رکود، تورم، بیکاری، کاهش بهرهوری و رشد پایین اقتصادی را باید در سند بودجه جستجو کرد.
با توجه به اینکه بودجهریزی و بودجهبندی یکی از موضوعات بسیار پراهمیت اقتصادی است و اهداف و کاربردهای مختلفی در تنظیم، تصویب، اجرا و کنترل سیاستهای دولت و سازمانها بر عهده دارد و بهنوعی مهمترین ابزار کنترل و نظارت بر عملکرد دولت و سازمانهای مصرفکننده، بودجه است.
مجلس یازدهم را که مجلس انقلابی میدانیم و خو نیز در این راستا حرکت میکند ، مکلف به اقدام انقلابی در اصلاح اساسی در بودجه و ساختار بودجه میدانیم و امیدوارم که مجلس بدون ترس از حاشیه سازی های سیاسی و حزبی ،مسیر درست را انتخاب و عملی نماید .
التماس دعا
#حسن محمدی تحلیلگر و هادی سیاسی
🔹✔️کانال #مکتب_حاج_قاسم✔️
🆔 Eitaa.com/maktab_hajghasem